Candidatul coaliției de guvernare la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu, s-a aflat joi la Sfântu Gheorghe, unde a fost întâmpinat de liderii locali ai UDMR, PNL și PSD. Într-un județ strategic, unde echilibrul dintre comunități a fost mereu un subiect sensibil, mesajul lui Crin Antonescu a fost unul de unitate și respect reciproc.
Crin Antonescu mizează pe o susținere puternică în Covasna, un județ-cheie, unde mesajele de unitate și cooperare pot influența decisiv votul comunității maghiare. El a precizat că nu are intenția de a învrăjbi comunitățile, ci, dimpotrivă, vine cu gânduri de unitate și cooperare.
„Sunt un conservator și fiind un conservator îi înțeleg pe cei care țin și apără identitatea, tradiția, comunitatea și cred, cât de mult, că o țară care care își cultivă diversitățile, o țară care cultivă tot ce are mai de preț în patrimoniu, e o țară cu adevărat bogată. România, din acest punct de vedere, este o țară bogată și o parte semnificativă din această bogăție este adusă de comunitatea maghiară, cu istoria și tradiția ei, care ne îmbogățesc pe noi toți și ne fac să ne simțim cetățeni europeni, într-o țară cu adevărat europeană. Nu am venit cu gânduri de învrăjbire înainte de 15 martie. Dimpotrivă. Uitați-vă ce unitate – PSD, PNL, UDMR. Vin cu cele mai prietenoase gânduri și le urez tuturor membrilor comunității maghiare o sărbătoare cu bucurie, cu decență și fără dezbinare”, a spus joi, în cadrul conferinței de presă, Crin Antonescu.
Printre cei prezenți la întâlnire s-au numărat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, Olimpiu Floroian, președintele PNL Covasna, și Bogdan Barbu, președintele PSD Covasna.
Tamas Sandor: „Nu dorim altceva decât puțin respect”
Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, a subliniat că politica implementată în județul Covasna este un model pe care și-ar dori să-l vadă aplicat la nivel național. Acesta a precizat că maghiarii din Transilvania nu pot coopera cu cei care vor să îi expulzeze din țară, dar sunt deschiși să colaboreze cu cei care au fost întotdeauna corecți față de ei.
„La noi, maghiarii din Transilvania, când e vorba de alegeri prezidențiale, când e vorba de coaliții, linia de demarcație este întotdeauna trasată între excludere și cooperare. Nu putem coopera niciodată cu cei care vor să ne excludă din țara noastră, însă, colaborăm cu cei care au fost întotdeauna
Post too long. Click here to view the full text.